Tekoäly tuli jo

Tekoälystä on puhuttu jo jonkin aikaa niin paljon, että se lienee tunnetuimpia uusia teknologioita myös niiden keskuudessa, jotka eivät päivittäin työskentele sellaisten parissa. Ihmiset ovat alkaneet miettiä kuinka tekoäly muuttaa heidän elämäänsä, mitä positiivista ja mitä negatiivistä se tuo mukanaan.

Netti on pullollaan erilaisia kursseja, joissa käydään läpi mitä tekoäly tarkoittaa ja mitä sillä voidaan tehdä. Toiset kurssit menevät syvemmälle ja opettavat rakentamaan tai käyttämään erilaisia tekoälyratkaisuja. Kaikesta tästä voi päätellä että tekoälyä pidetään niin suurena mullistuksena, että ihmisiä autetaan valmistumaan sen mukanaan tuomiin muutoksiin.

Monella on vielä sellainen mielikuva että tekoäly on vasta tulossa. Toki yleinen tekoäly, joka osaisi tehdä montaa asiaa on vielä tulevaisuutta, mutta monta muuta tekoälypohjaista ratkaisua käytetään jo nyt päivittäin. Enää ei puhuta siitä kun tekoäly tulee vaan se on jo tullut. Jo nyt voidaan nähdä millaisia muutoksia sen käyttöönotto tuo mukanaan elämäämme.

Konenäöllä tulkitaan ihmisen ilmeitä ja tunnetiloja sekä tunnistetaan poikkeamia röntgenkuvissa. Chatbotit toimivat yritysten asiakaspalvelijan tavoin auttaen verkossa auton huollon ajanvarauksessa tai ruoan tilaamisessa. Aina ei enää välttämättä pystytä sanomaan onko vastapuolella ihminen vai tietokone. Tekoäly on siis jo nyt useiden ihmisten päivittäisessä käytössä. 

Tekoälyratkaisut tuntuvat usein olevan käyttäjän kannalta niin helposti lähestyttäviä, että ne otetaan käyttöön monia muita teknisiä ratkaisuja nopeammalla vauhdilla. Ihmiset päättävät itse mihin tekoälyä tullaan tulevaisuudessa käyttämään – hyvään vai pahaan.