Sinulla ei ole oikeasti kiire

Suurimmalla osalla tuntuu olevan kiire koko ajan. Töissä pitää ehtiä hoitamaan kaikki tärkeät työt ja kun lopulta pääsee kotiin siellä odottaa seuraava tehtävälista. Päivittäin erilaiset asiat vievät ihmisten huomion ja kuormittavat heitä. Oletko sinä yksi heistä, joiden kalenterit täyttyvät kuukausiksi eteenpäin ja samalla tuntuu ettet ehdi hoitamaan kaikkia tehtäviäsi?

Toisilla on tapana hoitaa kaikkien muidenkin asiat, toiset hyppivät tehtävistä toisiin saamatta edellisiäkään valmiiksi. Kiireen saa kyllä aikaiseksi, mutta usein se on itse aiheutettua eikä pakotettu tila. On olemassa erilaisia tapoja ja työkaluja, joiden avulla voi vähentää kiirettä ja tehdä asiat tehokkaammin.

Seuraavassa listassa on vinkkejä työn tehostamiseen.

  1. Päätä mitä pyrit saavuttamaan pitkällä aikavälillä sekä yhden päivän aikana.
  2. Mieti ne tehtävät, jotka ovat tärkeitä päämääräsi saavuttamisen kannalta.
  3. Delegoi muille ne tehtävät, jotka eivät ole tärkeitä päämääräsi tavoittelussa.
  4. Opettele sanomaan ei niille tehtäville, jotka eivät vie asiaasi eteenpäin.
  5. Poista mahdolliset häiriötekijät työympäristöstä. Jokainen keskeytys hidastaa töiden edistymistä huomattavasti.
  6. Laita jäljelle jääneet tehtävät tärkeysjärjestykseen. 
  7. Kirjoita muistiin mihin aikasi kuluu. Ilman ymmärrystä omasta ajan käytöstä, sen tehostaminen on vaikeaa.
  8. Rytmitä päiväsi työn tekemiseen sekä taukoihin ja pidä tästä rytmistä kiinni.
  9. Aloita tehtävien tekeminen.

Selkeä ja suunnitelmallinen tekeminen vähentää kiirettä sekä auttaa samaan enemmän aikaiseksi lyhyemmässä ajassa. Erilaiset rutiinit auttavat jaksottamaan päivää. Kun olet syömässä älä keskity muuhun. Työn tekemisen jaksottaminen lyhyempiin pätkiin ja niiden välillä pidettäviin taukoihin pitää ajatukset selkeämpinä.

Mietitkö nyt voiko tuosta olla oikeasti apua? Kokeile. Suunnittele työpäiväsi etukäteen ja tee tätä muutaman viikon ajan. Rutiinien muuttaminen tuntuu aina vaikealta, mutta siitä on varmasti apua. Unohda kiire, keskity siihen mitä haluat saavuttaa ja käytä aikasi tehokkaasti niiden asioiden hoitamiseen, jotka vievät sinua tehokkaimmin kohti päämääriäsi.